Old Diaries !
semanis seorang muslimah

Navigation :Touch the image ~



Diaries Owner Linkies Stuff

Assalamualaikum. I'm just a person searching for the true meaning of Islam..Hate me I don't care :)


Bigfoots!



Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Shamine Hanis
Others:   


Where Am I Now?

Assalamualaikum and hey.

It has been years since I last updated. Been through lots of changes. Things happened. I went for matriculation college in June 2016-May 2017. Now, I'm doing my degree in UiTM Kampus Bukit Mertajam in Civil Engineering (Infrastructure). I'm in my 12th week if I'm not mistaken. Gonna sit for finals in January.

Idk what has happened to me. I grew and shrunk. Wasted tonnes of tears. Going through mental breakdowns. Fooling around during my studies dekat Kolej Matrikulasi Perak. And I seriously regretted what I did back then. Nak sambung belajar in Chemistry but hardluck I'm here now. Almost ending my first semester doing civil engineering.

Sometimes you'll get what you despise the most. Sebab tu orang kata jangan benci sangat dekat sesuatu. Sebab kadang, benda yang kita benci tulah benda yang kita akan dapat.

I'm currently in training as a Bakal Komander, BK for Komander Kesatria UiTM Pulau Pinang a.k.a Batalion XI. Sumpah barai gila. Serious tak tipu. Benda yang aku dah lama buat dari darjah 4 masuk sini aku rasa macam aku bodoh gila. Pangkat Staf Sarjan tu pun dah memang boleh buat hiasan lah. Darjah 4- Form 5, KRS. Koperal dari Form 1-Form 3, Staf Sarjan dari Form 4-Form 5. 8 years duduk dalam KRS, 7 tahun jadi ketua platun,komander,helpers a.k.a pembantu jurulatih. 1 year of rest. And now I'm here again as something else. Sekarang nk tumpu finals but I have around 2-3 weeks of mental and physical torture before diaorg lepaskan kitaorg untuk finals. Then back to square one = pra-LIBK. Memang aku taktahulah cane tapi orang kata teruk gila. Be ready jelah. Then LIBK 2 weeks. Barulah boleh diiktiraf sebagai komander. tapi tu pun jadi Komander Baru, KB still kena torture gak sem 2 nanti. Cuma tak semua orang tahu. diaorang ingat dah lepas jadi bk ni dh okay dah. aku nk cerita pun tak blh. dah kena sound dua kali dah. Hahahaha..... emm tu jelah kot. dah lama tak type panjang panjang merapu entah apa apa. Few days left before 2017 ends. Gonna be 20 next year. Still can't believe it.

Bye,
shaminehanis.
xoxo


KESUMA'15

Assalamualaikum,
    Hi everybody!! Well I'm back in Selangor the past two days. arrived on Friday 13th of March. Around 5 p.m. like that. sebab ada kursus. which is  kursus kepemimpinan ketua dan penolong ketua rumah sbp zon B.  atas tu was gambar kontijen Kelantan. SM Sains Jeli [JeSS], SM Sains Machang [SMACH], SM Sains Pasir Puteh [ SCIPP] dan SM Sains Tengku Muhammad Faris Petra [SMSTMFP] . 12.03.15 SM Sains Gua Musang baru ada intake pelajar so yeah depa pi tahun depan.
Well tak nak compare compare dah this year and last year sebab memang tak akan sama dah. diaorang nak masukkan COC into KESUMA. last year memang totally last year yang pakai modul KESUMA yang sebenar. I'm grateful for that Alhamdulillah.
    Aura dia memang different 2014 and 2015. situation and condition dia pun. ada jugak lah budak budak KESUMA tahun lepas for example, STF PKR Hijau tahun lepas adalah KR tahun ni so jumpa dia, then my friend dari SGS last year dia pergi this year pun dia dari BRP..hmm itu jelah kot. and few of last year punya cikgu ada jugak tahun ni. tapi content tahun ni agak kurang for KR and PKR stuffs more to COC which is pengurusan asrama blablabla.. AAT lah ASRT whatsoever. sbb BPSBP nak semua SBP join competition tu tahun ni. Alahai...
hmmm takpe we will do our best inshaa Allah. mana yang sempat jelah ye. dahlah exam tak habis 4 subjects lagi. pastu kena prepare bahan for debate interclass. nak sangat pergi HKSBP debate tahun ni. tahun lepas sbb join basketball punya pasal kan....
Sampai sini je kot....

Lots of love,
Shamine
xoxo