Old Diaries !
semanis seorang muslimah

Navigation :Touch the image ~Diaries Owner Linkies Stuff

Assalamualaikum. I'm just a person searching for the true meaning of Islam..Hate me I don't care :)


Bigfoots!Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Shamine Hanis
Others:   


Photographer..

                                                                                    
Assalamualaikum.!What up?Kauorang bosan tak sekarang??
I AM SO DAMN BORED RITE NOW..!
Tak sabar nya nak tunggu 7 April...Waait 7 April is my father's birthday lahh....Macam mana nie?7 April aku kena datang sekolah untuk merentas desa sebab aku kan jadi photographer sekolah untuk sesi petang.And cikgu suruh aku amik gambar pelari-pelari Mongolia nanti..Hahaha pelarian Mongolians..#klakarklakar. WinkWink.o.O
Actually aku takada idea sekarang nie.Aku nak tulis novel tapi kenapa rasa malas jer??Homework nota sejarah aku taksiap lagi..Malas nak buat tahu tak?Dah lah pening kepala kaki bertambah-tambah sakit..Shamine pemalas..Kehkehkeh..Biasa ar memang aku pemalas pon.KanKan.!Nanti time merentas desa aku nak tangkap gambaru..Abang aku,Nabila,Aniqah,Yeong Wan Yi,tutt tutt....and sapa yang lari laju-laju dapat lah gambar kauorang kat dalam brochure fotografi sesi petang.Sapa nak gambar kauorang masuk lari laju-laju ae!Huhuhu...First come first serve.#Ecewahh aku berbahasa English pulak.Esok ada choral speaking Yayy Yayy...Taksabarnya nak berlatih nie..*Semangatgila nie..Harap dapat bangun awal sebab Hidayah datang pukul 7 camtuh sebab mak and kakak dia kena datang awal ke sekolah..*sigh*.Harap sangat dapat bangun kalau tak I'm DEAD rite.!
Okaylah.I don't have any idea left..Tomorrow I'll do my best to share about choral speaking.

40 Hadis Imam Nawawi..Yang ke duapuluh empat 24:
  Dari Abu Dzar Al-Ghafiri r.a, dari Nabi SAW yang meriwayatkan dari Tuhannya Allah Azzawajalla, bahawasanya Tuhannya telah berkata : ” Wahai hamba-hambaKu ! Sesungguhnya aku telah mengharamkan penganiayaan atas diri-Ku, dan Aku jadikan haram di antara sesama kamu, maka janganlah kamu aniaya-menganiayai. Wahai hamba-hamba-Ku ! Kamu sekelian sesat, kecuali siapa yang telah Aku berikan hidayat kepadanya. Maka hendaklah kamu minta hidayat daripada-Ku, nescaya Aku akan memberi hidayat itu kepadamu. Wahai hamba-hamba-Ku ! Sekelian kamu lapar kecuali siapa yang telah Aku berikan makanan kepadanya, maka hendaklah kamu sekelain meminta makan daripada-Ku, nescaya Aku akan beri kamu makan. Wahai hamba-hamba-Ku ! Sekelian kamu bertelanjangan, kecuali sesiapa yang aku berikan pakaian, maka mintalah pakaian daripada-Ku. Wahai hamba-hamba-Ku ! Sekelian kamu membuat kesalahan pada waktu malam dan siang dan Akulah yang sahaja yang mengampunkan segala dosa. Maka mintalah keampunan daripada-Ku, nescaya Aku akan mengampunkan segala dosa-dosa kamu. Wahai hamba-hamba-Ku ! Kamu sekelian tidak mampu merancang sesuatu mudharat untuk memudharatkan Aku, dan kamu tidak mampu merancang sesuatu menafaat untuk memenafaatkan Aku. Wahai hamba-hamba-Ku ! Jika sekiranya orang-orang yang terdahulu dan orang-orang yang terkemudian di antara kamu bersatu, samada dari jenis manusia atau jin, semuanya bertaqwa seperti taqwanya hati seorang manusia di antara kamu, nescaya yang demikian itu tidak akan menambahkan barang sedikit pun pada kerajaan-Ku. Wahai hamba-hamba-Ku ! Jika sekiranya orang-orang yang terdahulu dan orang-orang yang terkemudian di antara kamu bersatu, samada dari jenis manusia atau jin, semuanya berhati jahat seperti jahatnya hati seorang manusia di antara kamu, nescaya yang demikian itu tidak akan mengurangkan barang yang sedikit pun pada kerajaan-Ku. Wahai hamba-hamba-Ku ! Jika sekiranya orang-orang yang terdahulu dan orang-orang yang terkemudian di antara kamu bersatu, samada dari jenis manusia atau jin, semuanya berkumpul pada sebuah tanah lapang lalu masing-masing meminta pada-Ku, nescaya Aku akan memperkenankan kepada tiap-tiap seorang itu akan permintaannya, nescaya yang demikian tidak akan mengurangkan sedikit pun dari apa yang Aku miliki, melainkan seperti terkurangnya sebatang jarum yang jatuh ke dalam laut. Wahai hamba-hamba-Ku ! Sebenarnya semua itu adalah amalan-amalan kamu yang Aku catitkan bagi kamu sekelian, kelak di kemudian hari akan Aku balas atas tiap-tiap satu daripadanya. Oleh itu, barangsiapa menerima kebaikan hendaklah ia memuji Allah dan barangsiapa yang menerima sebaliknya janganlah ia mencela kecuali dirinya sendiri."
 Aku tahu post hari ini adalah yang terpendek pernah aku buat.Tapi hadis lah yang telah memanjangkannya.

Bye,Assalamualaikum. =)
                                                                                                                                         ShamineHanis. <3