Old Diaries !
semanis seorang muslimah

Navigation :Touch the image ~



Diaries Owner Linkies Stuff

Assalamualaikum. I'm just a person searching for the true meaning of Islam..Hate me I don't care :)


Bigfoots!



Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Shamine Hanis
Others:   


RawR

                                                  
Assalamualaikum.Hi readers!*sengihsampaitelinga*.Kauorang jangan nak fikir bukan-bukan ae.Tak ada makna aku RawR ngan kauoranglah.Pleaselah takda masa aku.#tangan dekat bahu mata keatas lidah dijelirkan.Haha joking aje lah.No hard feelings okay.Sayang semua orang.Kata lawan.Huh?Apa-apa?Did I make anything wrong?Haha terasa ke kauorang tadi?Sorry.Actually hari ni Shamine tak ada topic yang kukuh nak cakap dengan kauorang lah.
   Macam si Aniqah,Shamine pun ada lah write novel.Sekarang still in progress tapi takpe sebab dapat sokongan dari Kak Nirrosette yang kusayangi.Ecewahhh.Ada lagi.Kak Ika Madera, Kak Ijazati, Kak Nisyah (for short), Kak Aidah.Hurm3 sapa lagi ae?I don't recall.Biasa lah pelupa macam I ni kan!Don't expect me for somethinglah sebab memang kekadang lupa bebenor.I'm craving to see Kak Nirrosette and Kak Ijazati.But mostly Kak Nirr sebab it seems like tiba-tiba kitaorang kinda rapat.That's what I thought lah I don't know about Kak Nirr's thinking for sure because I don't read people's mind.Duhh I'm not a psychiatric.I think that's the spelling I'm looking for or not.Don't care.I wanted to see her.Duhh she seems like a close and caring sister as for I have no elder sister.What do you expect me to do?Ask my big bro to become a sister?No way for sure.#Perghh Shamine speaking habis.Nak trylah katakan.Huhu bangga.The sinopsi.Shamine belum fikir nak reka ayat untuk sinopsis lagi tapi dia sort of like this:-
Aeryn atau nama sebenar Sharifah Syaqila Ariana anak kepada Dato' Syed Razak dan Datin Nur Sofea mencari cinta or whatever.Sedangkan dari bangku sekolah lagi ada orang yg menyayanginya dalam diam iaitu best friendnya sendiri,Airil or Tengku Muhammad Ashraf Khairil.What have happened here?Sedangkan Aeryn just menganggap Airil sebagai best friend.Bolehkah dia menerima status sebagai isteri kepada bestfriend sedangkan dia tidak pernah mencintai lelaki lain selain Haikal.Lelaki yang menghancurkan hatinya gara-gara mengejar perempuan bernama Farhana semasa menuntut di Tingkatan 5.Bahagiakah mereka selepas bergelar suami isteri terpaksa anggap Aeryn.Mampukah masjid yang dibina akan kekal?Blablabla and whatsoever.  Kau hadir tanpa ku pinta.Kau menjelma kala ku berduka.Kau mengubati tapi kau juga yang menyakiti.~Aeryn Cinta itu ibarat sembilu.Jika tersalah pilih pasti kita yang terluka.~Aeryn menyayangi dan disayangi itulah yang diharapkan oleh Airil.
Perghh sinopsis takboleh belah.Actually this one more kepada berceritalah.Tapi okaylah.Time nak hantar manuskrip surelylah buat cantik2 dari yang nie.Sebenarnya yang nie hantam ajelah.Tapi dua ayat tuh yang condong memang akan Shamine pakai dalam novel nie.Jangan kauorang copypaste ayat tuh.Kalau kauorang copypaste memang aku sumpah ajelah.Ni warning ae.Selama nie aku berlembut ingat aku tak kejam?Aku boleh jadi lebih kejam dari mak tiri dalam cerita dongeng.Tapi just wait sampai kauorang mendidihkan kemarahan akulah.Kalau kau ikut arahan memang aku berbaik dengan kauoranglah.
I think this is just it for today.So see you later nak pergi merajuk sebab tak dapat jumpa Kak Nirr. :( ):

40 Hadis Imam Nawawi..Yang ke limabelas 15:
 Dari Abu Hurairah r.a, bahawasanya Rasulullah SAW bersabda : ” Barangsiapa beriman kepada Allah dan Hari Akhirat, hendaklah berkata yang baik atau berdiam diri. Dan barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat, hendaklah berbuat baik kepada jiran tetangganya. Dan barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat, hendaklah menghormati tetamunya. “
Bye,Assalamualaikum. =)
                                                                                                                            Sayang yayang semua <3
                                                                                                                                  ShamineHanis.