Old Diaries !
semanis seorang muslimah

Navigation :Touch the image ~



Diaries Owner Linkies Stuff

Assalamualaikum. I'm just a person searching for the true meaning of Islam..Hate me I don't care :)


Bigfoots!



Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Shamine Hanis
Others:   


Happy Papa's Day. =D

Assalamualaikum.Berdirinya Shamine disini.Eh berdiri ke sekarang nie?Ape-apelah.Shamine nak wish kat papa Shamine "Happy Father's Day".
    Papalah orang yang selalu marah kakak sebab kakak suka gaduh dengan abang and baby.Tapi kakak tahu papa marah kakak selalu sebab papa sayangkan kakak.Kalau kakak nangis(cengeng ke?)papa selalu pujuk kakak.Kalau nak bodek mintak duit belanja pun papa kan.Sebenarnya bodek duit tuh pun untuk kegunaan harian and selebihnya kakak simpan.Walaupun kalau kitaorang berbelanja lebih-lebih pakai duit, papa marah tapi kalau papa belanja beli barang mesti papa pakai Debit card papa.#Wahh untunggnyaa..Kalau jalan shopping dengan papa,papa selalu tanya nak beli apa-apa ke?And kakak pun macam teruja sebab selalu dapat beli game PS2 and game PC.
Kakak nak papa tahu yang kakak sayang sangat-sangat dekat papa.You are my world.Mama untung dapat suami macam papa.Papa murah hati and baik.Papaku juga orang yang Sangatttttt hensem di bumi ini bagi Shamine.Tiada siapa yang dapat melawan ke hensemannya.Ecewahhhh.. "HaPpY fAtHeR's DaY." We love you papa from --> Mama,Kakak,Abang and Baby. Kami sayang papa.

Dedikasi khas untuk hari inu dari Shamine Hanis kepada Suffian Hafiz Tan papa hero ku dunia akhirat.

40 Hadis Imam Nawawi..Yang keenam 6:
“Dari Abu Abdullah An-Nu’man bin Basyir r.a. katanya : “Saya telah mendengar Rasulullah SAW bersabda : “ Sesungguhnya yang halal itu terang ( jelas ) dan yang haram itu terang, dan di antara keduanya pula terdapat pekara-pekara yang syubahat
( tidak terang halal atau haramnya ) yang tiada diketahui oleh orang ramai. Orang yang memelihara dirinya dari perkara-perkara yang syubahat itu adalah seperti orang yang melindungi agama dan kehormatan dirinya. Orang yang tergelincir ke dalam perkara syubahat itu akan tergelincir masuk ke dalam pekara haram. Laksana seorang pengembala di pinggir sebuah tempat larangan, yang akhirnya lalai dan masuk ia ke dalam tempat larangan itu. Adapun bagi setiap raja sebuah tempat larangan, dan tempat larangan Allah itu adalah pekara-pekara yang diharamkan-Nya. dan ketahuilah pada setiap jasad itu seketul daging. Andainya ia baik, baiklah seluruh jasad itu dan sekiranya ia rosak maka rosaklah seluruh jasad itu. Itulah hati.”
Walaupun tengah bicara pasal Hari Papa tapi tetap Shamine selitkan Hadis ini.Terima kasih kerana sudi membaca.Shamine rindu arwah ayah.#Bukan ayah sebenar tetapi ayah saudara yang rapat dengan Shamine suatu ketika dahulu.#Shamine jugak sayang ayah tetapi Shamine lebih sayangkan papa dari ayah.Walaupun ayah telah pergi meninggalkan kami tetapi Shamine sayang ayah dan berdoa ayah sentiasa aman disana. :'(.*Sobss*.... Jangan bersedih Shamine. =)

Bye,Assalamualaikum. =)
Salam Rindu dan Sayang dari ShamineHanis Buat Yang Tercinta. <3