Old Diaries !
semanis seorang muslimah

Navigation :Touch the image ~Diaries Owner Linkies Stuff

Assalamualaikum. I'm just a person searching for the true meaning of Islam..Hate me I don't care :)


Bigfoots!Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Shamine Hanis
Others:   


Hari Macam Trash.

Assalamualaikum.Maaf sesangat yang teramat.Dah laaaaaaaaaama sangat Shamine takupdate.Sekarang Shamine dah active balik dekat Twitter.Alaaa si burung biru tuh.Tak kan kauorang tak kenal kowt??Sapa ada twitter?Search @Freshmine okay.!~ #melampaudahni. Heish. -.-' 
     Semalam was a total disaster.Orang dulu nie(ex) buat Shamine sakit hati aje tau.Dia tuh bukan faham bahasa pun.Dia hutang orang penanda buku yang dia hilangkan then boleh aje selamba badak die tutup telinga cakap Lalalala...Rasa macam nak bagi penumbuk aje.Bukan pelempang aje penyepak terajang semua Shamine bagi.Semalam siap maki hamun lagi.Dekat dahi boleh nampak 'Mati kau tiada maaf bagi budak macam kau'.Macam hapa aje.Kalau kauorang tengok muka Shamine mesti adik-adik kecik lari lintang pukang.Tanya kenapa nanti cakap ada monster...Hahaha..Memang petang semalam muka membahang panas gila time tuh.Urat semua tegang-tegang.Dah kalau cakap dengan budak tak paham bahasa memang tak boleh nak bagi muka sangat kang dieorang lagi nak menggedik.
   Rasanya macam nak cili-cili aje mata budak tuh bagi pedih.Sepak die punya tutttt tumbuk muka pijak kaki bagi pelempang baru puas hati.Arghhhhh kenapa semua orang saja nak sakitkan hati Shamine ha?Sedih tau.Bukan ke hati perempuan mudah terluka?Ingat luka nie cepat sangat ke boleh sembuh.Tengah hari tadi time nak pergi sekolah muka berseri-seri bila nampak kelibat budak tuh terus jadi marah benci semua ada.Terus rasa macam arghhhhhhhhhhh nak jerit.Sampai depan pagar sekolah jelingan maut aku bagi kat die.Terus takde mood nak pergi sekolah.Sakit hati lagi ni tau.Kalau boleh nak siat-siat aje die hidup-hidup.Tapi Astarghfirullah hal azim.Aduhh susahnya nak control Shamine punya kemarahan.
Ya Allah tolonglah hambaMu ini.Aku seorang perempuan yang lemah.Tidak mampu untuk berbuat apa-apa selain meminta pertolongan dariMu.
Daripada Shamine TERmencarut dekat sini baik Shamine undur.Lagipun sorry lambat sangat update.Oh and nak bagitahu Shamine dapat no 12 dalam kelas and keseluruhan tingkatan.Yippie Alhamdulillah.
Semoga hari esok lebih baik dari hari ini dan sebelumnya.Selamat beramal.

Hadis Imam Nawawi..Yang ke empat 4 :
” Dari Abu Abdul Rahman, Abdullah bin Mas’ud r.a, katanya Rasulullah SAW telah menceritakan kepada kami, sedangkan baginda seorang yang benar dan dibenarkan kata-katanya, sabdanya : “ Sesungguhnya seseorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari berupa setitik air mani, kemudian menjadi segumpal darah selama itu pula, kemudian seketul daging seperti yang demikian itu juga, iaitu 40 hari. … Kemudian diutuskan kepadanya malaikat, lalu ditiupkan roh kepadanya dan diperintahkan menulis empat perkara : rezekinya, ajalnya, amalannya, celaka dan bahagianya. Maka demi Allah yang tiada Tuhan selain daripada-Nya, sesungguhnya seseorang kamu itu tetap akan beramal dengan amalan ahli syurga sehinggalah di antaranya dengan syurga itu jaraknya cuma sehasta sahaja. Tiba-tiba dia telah didahului oleh tulisannya ( suratan takdir ) sehingga dia beramal dengan amalan ahli neraka, maka masuklah ia ke dalam neraka. Dan sesungguhnya seseorang kamu tetap akan beramal dengan amalan ahli neraka sehinggalah di antara dirinya dengan neraka cuma sehasta saja. Tiba-tiba dia telah didahului oleh tulisannya sehingga dia beramal dengan amalan ahli syurga, maka akhirnya masuklah dia ke dalam syurga itu. “
Cinta itu lahir dari hati.Sayang itu bermula dari cinta. Tiada cinta maka tiadalah sayang.
Bye,Assalamualaikum. =)
SalamSayang dari ShamineHanis <3