Old Diaries !
semanis seorang muslimah

Navigation :Touch the image ~



Diaries Owner Linkies Stuff

Assalamualaikum. I'm just a person searching for the true meaning of Islam..Hate me I don't care :)


Bigfoots!



Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Shamine Hanis
Others:   


JeSS

Assalamualaikum.
  Hehe..tak tahu nak cakap apa so tiba-tiba terfikir nak buat entry ni.For those yang masih tak kenal. SM Sains Jelis,Jeli,Kelantan ni merupakan adik yang dah tak berapa nak bongsu in SBP family. yelah sebab sekarang dah ada sgs.tahun depan Inshaa Allah sains gua musang buka.So yeah. 2014 second year for JeSS. a.k.a Jeli Science School. Logo rasmi sekolah tu macam yang dekat atas lah. Yang lain tu semua logo tak diiktiraf.So apa-apa pakai je logo atas tu yea.
    Next year is gonna be my senior year dekat sekolah baru. Beban tu banyak. Oh and yeah untuk junior junior and bakal junior Sekolah Menengah Sains Jeli. Just wanna inform this is your co-house captain of Delta speaking (ayat berterabur malas nak kesah). Tak terer mana pun.Tak tahu lah macam mana boleh jadi Penolong Ketua Rumah Delta (hijau) a.k.a PKR ni. haha.. oh and your house captain is abang lag a.k.a Luqman Afiq. Kalau masuk sbp and dapat dekat JeSS and rumah Delta kamilah captain and co-captain anda. Tak gah mana pun.Capub je kejap.Ahaha -.-' .apa-apa pun next year batch Tigron 1415 akan menduduki SPM '15 . Yeahh speaking of that lah kan. Senior year yang sangat tak tahulah nak cakap apa.Hahaha..

Kalau masuk JeSS ni maybe lain sikit lah. 

Things that you need kalau masuk sini are:- (for girls)
  • Kain hitam (WAJIB) untuk prep malam
  • Tudung hitam koshibo/akel/bawal bidang 55"/60" (WAJIB) arahan PENGETUA. untuk prep malam, baju batik,t-shirt rasmi, baju pjpk and baju rumah.
  • Tudung putih sekolah yang labuh macam budak sekolah agama pakai tu. (WAJIB) harian untuk pelajar biasa. 
  • kasut KULIT HITAM. semua sbp kena. (WAJIB) untuk waktu sekolah dan sbg. arahan badan kepemimpinan pelajar SM Sains Jeli.
  • seluar slack hitam. (WAJIB)
  • Baju kurung putih and kain biru sekolah. Mestilah kena ada kalau tak nak pakai apa kan
  • t-shirt putih lengan panjang.
  • t-shirt buat pakai waktu weekend MESTI lengan panjang dan tak ketat.
  • Seluar trek. mestilah ada kan.
  • kasut sukan. sneakers tidak dibenarkan. arahan badan kepemimpinan pelajar SM Sains Jeli.
  • Baju kurung. ikut lah berapa banyak korang nak bawak. pakai masa weekend. khamis malam jumaat dan jumaat malam sabtu sahaja. sabtu malam ahad pakai baju prep malam korang.
  • Tudung berwarna boleh pakai TAPI masa cuti pulang bermalam tapi korang stay dekat sekolah.
  • Peralatan kebersihan diri. takkan nak sebut satu satu kot.
  • Minyak wangi tolong ada eh.
  • Selipar tandas.
  • Sandal. untuk prep.
  • penggilap kasut kulit.
Itu jelah kot. Maaf lah memori tak berapa nak ingat sangat.
Handphone pelajar luar kelantan boleh bawa TAPI kena isi borang kebenaran nanti then handphone kena serah dekat warden.Mana mana warden aspuri.

Kalau nak masuk mana mana dorm pengawas tolong KETUK pintu. Privasi kami adalah keutamaan anda. Karang tak pasal PKR-PKR mengamuk ke apa ke kan. Dekat JeSS kita ada 4 rumah Alfa = Merah, Beta = Biru, Sigma = Kuning and Delta = Hijau.

Ayahanda pengetua ialah Tuan Haji Idris bin Hamat. caring akan pelajar aspuri. Tapi jangan main main dalam baik dia kalau korang naik kepala habis lah. Sistem rumah yang lebih baik dan dinaiktaraf inshaa Allah akan berkuatkuasa tahun depan. tahun ketiga sekolah ditubuhkan. Tengok lah macam mana ya.

Bye,
xoxo
Shamine.

:)